Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

1η Μάη 2013

Πρωτομαγιά 2013
Ώρα 03:13
Θεσσαλονίκη
Μοναστηρίου-Γιαννιτσών

Πολλές φορές έχω ακούσει ότι το αρχαιότερο επάγγελμα του ανθρώπινου είδους είναι οι Ιερόδουλες. Δυστυχώς το νεαρό της ηλικίας μου δε μου επιτρέπει να είμαι σίγουρος για τέτοιες απόψεις.. Τελευταία, σε μια ημερίδα σχετικά με την οικονομική κρίση που παρακολούθησα στη Ξάνθη, ένας αξιότιμος Καθηγητής μας είπε ότι εκτός του άνωθεν είναι και οι τραπεζίτες. Να σας πω ότι δε βρίσκω διαφορά, θα είμαι πολύ ψεύτης.. Αλλά δε με νοιάζει τι κάνουν οι τραπεζίτες  "φίλοι μας", για την ώρα. 

Μόλις πριν από λίγο και καθώς ξημερώνει Μ. Τετάρτη, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή από ένα στενό.. "..πίπες κάνει και η μάνα σου, παλιομαλάκα.. πες της να μου κάνει γλυφομούνι..". 

Εντωμεταξύ στο Ευαγγέλιο του Λουκά λέγεται ότι :  ἐλαίῳ τὴν κεφαλήν μου οὐκ ἤλειψας· αὕτη δὲ μύρῳ ἤλειψέ μου τοὺς πόδας. οὗ χάριν λέγω σοι, ἀφέωνται αἱ ἁμαρτίαι αὐτῆς αἱ πολλαί, ὅτι ἠγάπησε πολύ· ᾧ δὲ ὀλίγον ἀφίεται, ὀλίγον ἀγαπᾷ. εἶπε δὲ αὐτῇ· Ἀφέωνταί σου αἱ ἁμαρτίαι.

Με τα λίγα:  η αμαρτωλή γυναίκα συγχωρέθηκε από τον Ιησού για όλες τις αμαρτίες της. Φυσικά το ερώτημα της εποχής μας, είναι άλλο. Η γυναίκα που αναγκάζεται να αμαρτήσει, συγχωρείται, έστω από τη κοινωνία στην οποία ζει; Σίγουρα όχι. Αφού η κοινωνία την ωθεί στη πράξη αυτή, πως θα τη συγχωρέσει;

Και ποια γυναίκα, θέλει να γίνει πόρνη; Πάλι η απάντηση είναι μονολεκτική. καμία. Και ποιος θέλει να γίνει κλέφτης; κανένας. Και ποιος θέλει να γίνει αμαρτωλός. κανένας. Από την άλλη, ποιος θέλει να γίνει Δημόσιος Υπάλληλος; πολλοί. Και ποιος θέλει να γίνει Άρχων; πολλοί. Και ποιος θέλει να πάει στο Παράδεισο; όλοι. 

Και ποια Κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για αυτή τη κοινωνική ομάδα; Δε γνωρίζω. Αυτό που φαντάζομαι είναι, καμία. Όπως ελέγχονται οι ταμειακές μηχανές ανά τη χώρα, έτσι ελέγχεται και το εμπόριο σάρκας, το εμπόριο ναρκωτικών, οι μεγάλο-οφειλέτες του Δημοσίου, οι απατεώνες, οι μαφιόζοι, οι απαγωγείς, οι βιαστές. "Πόσο πάει το τσιμπούκι;"

Και ποιο παιδί θα μάθει αύριο μεθαύριο ότι η μητέρα του για να το μεγαλώσει, έγινε και πόρνη.. 

Το πρόβλημα για κάποιον που σκέφτεται πως μπορεί να συμβάλει στην ελάττωση αυτού του φαινομένου (όχι για τα σπίτια), είναι κάτι σαν δίλημμα. Εύκολα θα πει κάποιος, ας μη τις πληρώνει κανένας. Ενώ κάποιος άλλος, να τις μάσουν όλες/όλους σε στρατόπεδα.. Κάποιος άλλος θα προτείνει απλά να αλλάξουν επάγγελμα και για αρχή να συμπεριληφθούν στις ευπαθείς ομάδες. Να προσληφθούν σε μια προκήρυξη του Δημοσίου, να εργαστούν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, να , να ,να.. 

Όσα τα θα, τόσα και τα να. Το κακό είναι ότι τα να, τα λένε μόνο οι πολίτες.

Κλείνοντας, δε γνωρίζω εάν ο Ιησούς έδωσε άφεση και στις άλλες αμαρτωλές, οι οποίες συνέχισαν τις αμαρτίες αυτών, όπως δε δίνουμε και ημείς άφεση στις αμαρτίες αυτών. Και τι άφεση να δώσεις εάν αύριο μεθαύριο η δική σου κόρη είναι μια από τις αμαρτάνουσες..  Θεός φυλάξει, κοινωνία προλάβει. 

Άραγε αυτές οι κοπέλες δικαιούνται εργατικής πρωτομαγιάς; 


Καλή Ανάσταση σε όλες τις Ιερόδουλες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου